Поставили остаточну крапку у розслідуванні злочинів проти Майдану, - Роман Сініцин

Десятки беркутівців вже покинули Україну. Суд поступово пом'якшував їм запобіжний захід і вони виїжджали до Росії.

Маємо проблеми з розслідуванням злочинів під час Революції Гідності останні п'ять років. Про це в інтерв'ю розповів волонтер Роман Сініцин, передають Патріоти України.

"Видача беркутів може поставити остаточну крапку. Питання не в тому, чому ми їх міняємо. А в тому - чому робимо це, повністю наплювавши на закон і регламент. Тобто без вироку. Ці люди підозрювані в тому, що з автоматів розстріляли більше сорока беззбройних протестувальників. Десятки беркутівців вже покинули Україну. Суд поступово пом'якшував їм запобіжний захід і вони виїжджали до Росії. Були випадки, коли робили це групами по 5-6 чоловік. Уся так звана "Чорна рота" роз'їхалась. 29 грудня ми віддали останніх. Це унеможливить досягнення справедливості", - пояснює він.

Окрім безпосередніх виконавців є ще організатори, замовники, нагадує волонтер. "Більшість з них не в Україні. А до тих, хто досі перебуває тут, немає ніяких питань. Наприклад, той самий Олександр Попов (голова Київської міської держадміністрації часів Януковича. - ред.) чи Володимир Сівкович (заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України з жовтня 2010-го до грудня 2013-го. - ред.)", - додає Роман Сініцин.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...