Постійно привозять нових хворих та забирають померлих: Медики розповіли про ситуацію в лікарнях Києва

Через велику кількість пацієнтів, хворих на COVID-19, у Київській міській клінічній лікарні №3 зі складу повернули старі ліжка. Як розповіла одна з лікарів медзакладу, хворих розміщують не тільки в палатах, а й в коридорах, повідомляють Патріоти України.

"У нашій лікарні вже три відділення зробили суто інфекційними. Надалі планують перевести цілий поверх для прийому хворих на коронавірус. Кілька років тому в лікарні замінили ліжка, а старі відправили на склад. Тепер через велику кількість хворих їх повертають – людей фактично ніде класти. Водночас на вихідних у нас привозили практично по 50 осіб щодня", – розповіла медикиня.

Вона уточнила, що незважаючи на велику кількість госпіталізованих, лікарня повністю забезпечена всім необхідним. Нещодавно на території будівлі встановили нову кисневу станцію, а також проводяться роботи "щоб протягнути його подачу на всі поверхи".

"Лікарі роблять все можливе, щоб врятувати пацієнтів, але, на жаль, не завжди це вдається. До того ж ми також ризикуємо, як і всі – недавно від ускладнень, викликаних коронавірусом, помер завідувач приймального відділення нашої лікарні. Він був першокласним фахівцем", – додала лікарка.

Вона зазначила, що на території лікарні працюють два морги – приватний і комунальний. Померлих родичі забирають постійно.

Додамо, що поруч із медзакладом працює кілька лабораторій, в яких можна здати аналізи на COVID-19. Незважаючи на карантинні обмеження, люди в чергах стоять без дотримання дистанції, а деякі без масок.


Джерело: Обозреватель

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...