Посилення карантину в Україні: Як вийти на вулицю і не отримати штраф (список заборон)

З понеділка, 6 квітня, в Україні почнуть діяти посилені карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу, передають Патріоти України.

Де не можна з'являтися?

Заборонено відвідувати спортивні і дитячі майданчики, відпочивати в парках, лісах, прибережних зонах (влаштовувати пікніки). Також не можна відвідувати установи, які надають соціальні послуги.

Що потрібно носити з собою?

При виході з дому обов'язково мати при собі документи, що засвідчують особу, що підтверджують її громадянство або спеціальний статус.

Де обов'язково треба носити маску?

Нові правила карантину забороняють "перебувати в громадських місцях без маски". Однак поняття "громадські місця" - досить розмите і не виключено, що заплатити штраф доведеться за те, що йдеш без маски просто по вулиці.

Чи можна гуляти компаніями?

Заборонено переміщатися групою більше двох осіб (крім випадків супроводу дітей). Крім того, дітям до 14 років забороняється перебувати в громадських місцях без батьків, а тим хто знаходиться в обсервації - самостійно залишати її.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...