Посилення мобілізації в Україні: Хто та як вручатиме повістки за новими правилами

У разі прийняття нового законопроєкту про мобілізацію в Україні зміниться процес вручення повісток. Адвокатеса юридичної компанії Riyako&Partners Катерина Аніщенко розповіла в коментарі "РБК-Україна", хто та за яких умов зможе оповіщати чоловіків про виклики до ТЦК та СП, передають Патріоти України.

Як вручатимуть повістки в Україні

Зі слів Катерини Аніщенко, законопроєкт про мобілізацію пропонує вручати повістки військовозобов'язаним чоловікам через електронний кабінет призовника або особисто під підпис. Крім цього, можуть розширити коло осіб, які матимуть право вручити повістку особисто під підпис.

"За новими пропозиціями у разі їхнього ухвалення, повістку зможе вручати або працівник поліції, або представник військкомату", — сказала Аніщенко.

Вона наголосила, що раніше це питання не було внормоване. Наразі передбачено вручення повістки за наявності двох повноважених осіб, а саме працівника ТЦК та правоохоронця. Також вручати документ можуть роботодавці, працівники ЖЕКів, голови ОСББ, проте за наявності відповідного розпорядження начальника ТЦК.

"Новими змінами пропонується, щоб працівники ЖЕКів, голови ОСББ та інші, також вручали повістки під особистий підпис. Це пропонується шляхом внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування", щоб забезпечити явку осіб призовного віку", — додала адвокатеса.

2,5 роки на соціалі - досить для адаптації: Шольц закликав біженців з України шукати собі роботу

неділя, 8 вересень 2024, 8:05

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся до українців, що тимчасово оселились в його країні, та закливав їх працевлаштовуватись. Про це пише Tagesschau в суботу, 7 вересня. Під час діалогу з жителями міста Тельтов Шольц зауважив, що, на його думку, багат...

Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо не стоїш на військовому обліку - пояснення

неділя, 8 вересень 2024, 7:58

В Україні продовжили загальну мобілізацію до 9 листопада. Однак, частина громадян можуть отримати відстрочку. передають Патріоти України. Адвокатка Яна Меюс детально пояснила, який порядок оформлення відстрочки, якщо громадянин не перебуває на військов...