Потенційний шпигун з Апеляційного суду Києва хоче поновитися на посаді

Голова Апеляційного суду Києва в 2003-2015 роках Антон Чернушенко, який тривалий час знаходився в розшуку, повернувся в Україну і має намір поновитися на посаді судді, повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Чернушенко особисто прибув на засідання Вищої ради правосуддя 25 лютого, де мало розглядатися клопотання його адвоката про поновлення строку для оскарження рішення Другої дисциплінарної палати ВСП від 11 квітня 2018 року про притягнення екс-судді до дисциплінарної відповідальності.
Втім, розгляд клопотання по суті питання поки не відбувся, оскільки Рада правосуддя вирішила відкласти його розгляд. Ще в кінці 2019 року Печерський районний суд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань завершити досудове розслідування у справі Чернушенка в двомісячний термін.

Влітку 2020 року Печерський райсуд постановив повернути Антону Чернушенку речі, вилучені у нього під час обшуку в робочому кабінеті, а також в житловому домі 19 червня 2015 року. Восени 2020 року Печерський райсуд зобов'язав уповноваженого прокурора закрити кримінальне провадження щодо екс-судді.

Зараз дані про розшук Чернушенка відсутні на сайті МВС. Слід зазначити, що історія судді Антона Чернушенка почалася ще в 2015 році. 19 червня 2015-го в його робочому кабінеті в будівлі Апеляційного суду Києва відбувся обшук, який провели співробітники Генеральної прокуратури та СБУ. Суддю звинуватили в скоєнні правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення) та ч. 2 ст. 376-1 (втручання в діяльність судових органів) КК.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...