Потеплішає зовсім скоро: Народний синоптик дав прогноз на травень і розповів, коли чекати спеки

Погода в Україні цього року не сильно радує весняним потеплінням. Кінець квітня приніс заморозки, а місцями навіть пройшов мокрий сніг. Початок травня також не принесе довгоочікуваного тепла в перший тиждень. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань. Він назвав дату справжнього потепління в Україні, передають Патріоти України.

За словами Горбаня, теплішати в Україні почне тільки після Великодня. А на саме свято буде ще досить прохолодно.

"Холодна погода і сніги у квітні відбуваються через розташування планет. Земля опинилася по одну сторону, а всі планети Сонячної системи вишикувалися на протилежному боці орбіти. При такому положенні тиск на екватор землі сильно зменшується, що провокує переважання потоків холодного повітря. Поточний рік-рік Сатурна, якому властива холодна весна. Крім того, позначається і пізній Великдень: природна закономірність, що від Вербної неділі до Великодня завжди холодно", - заявив синоптик.

На Великдень у Києві та Київській області вже буде набагато тепліше і Леонід Горбань прогнозує підвищення температури в денні години до +17 +20 градусів.

Ще тепліше буде в південних областях, там очікується підвищення температури вище + 20 градусів. А ось на півночі та в західних областях буде прохолодніше на два-три градуси. "Потепління почнеться на п'ятий день після Великодня (7 травня) - відразу після нього почне теплішати, і це тепло почне наростати, внаслідок чого тепла погода встановиться через сімнадцять днів після Великодня (19 травня)", - резюмував синоптик.


"Намагатимуся домовитись": Український боксер-чемпіон зробив дивну заяву щодо Путіна

вівторок, 16 квітень 2024, 23:53

Тимчасовий чемпіон WBC Сергій Богачук відповів на запитання про те, що зробив би з російським диктатором Володимиром Путіним. Про це повідомляє Sport-express, передають Патріоти України. Сергія Богачука запитали, що б він зробив, якби його зачинили в о...

"Творці зла повністю уподібнюються сатані": У Росії суд оштрафував 86-річного священника з Кубані (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 23:14

На Кубані суд оштрафував 86-річного священника на 150 тис. рублів у кримінальній справі про «дискредитацію» російських військових. Про це повідомляє російське ЗМІ «Медиазона», передають Патріоти України. Зазначається, що справу проти священника Віктора...