Потерпілий вижив та вимагає компенсацію: 13-річна донька хірургині під час операції просвердлила отвір у черепі пацієнта

Хірургиня в Австрії перебуває під слідством за те, що дозволила своїй 13-річній доньці просвердлити отвір у черепі пацієнта. Про це повідомляє Yahoo з посиланням на Kronen Zeitung, передають Патріоти України.

У січні 33-річний чоловік був доправлений до університетської лікарні Граца з серйозними травмами голови після нещасного випадку в лісі. Нейрохірургиня, ім'я якої не називається, дозволила своїй доньці взяти активну участь в екстреній операції, зокрема просвердлити череп пацієнта.

Операція завершилася без проблем. Однак у квітні анонімна скарга, подана до прокуратури Граца, стала приводом для розслідування. Пацієнт, як повідомляється, вперше прочитав про інцидент у ЗМІ, і лише в липні поліція повідомила йому, що він став жертвою.

Його адвокат Пітер Фрайбергер сказав: "Ти лежиш там, не бажаючи того, непритомний, і стаєш піддослідним кроликом. Напевно, немає іншого способу сказати це... Це неможливо. Так не можна робити".

У лікарні підтвердили, що хірургиня, яка проводила операцію, і старший хірург, який перебував там у цей час, були негайно відсторонені від виконання своїх обов'язків. Обоє перебувають під слідством за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

П'ятеро інших осіб, які були присутні в операційній, також перебувають під слідством за "нездатність запобігти діянню, яке карається законом". Фрайбергер збирається подати до суду на команду хірургів і вимагати компенсації за біль і страждання потерпілого, який, за його словами, не зміг повернутися до роботи.

"Легкої прогулянки не буде": Голова "Укренерго" зробив прогноз на зиму в Україні

четвер, 29 серпень 2024, 22:25

Цієї зими Україну чекає багато випробувань у зв'язку зі станом енергосистеми, але блекаутів, які б спричинили гуманітарну кризу, не очікують. Такий прогноз в інтерв'ю "ВВС News Україна", яке вийшло 29 серпня, озвучив голова національної енергетичної ко...

Потерпілий вижив та вимагає компенсацію: 13-річна донька хірургині під час операції просвердлила отвір у черепі пацієнта

четвер, 29 серпень 2024, 21:16

Хірургиня в Австрії перебуває під слідством за те, що дозволила своїй 13-річній доньці просвердлити отвір у черепі пацієнта. Про це повідомляє Yahoo з посиланням на Kronen Zeitung, передають Патріоти України. У січні 33-річний чоловік був доправлений д...