Потомки його кумира: Ілон Маск зустрівся з онуком і правнуком Сергія Корольова (фото)

Андрій і Павло Корольови — онук і правнук українського інженера та авіаконструктора Сергія Корольова — 3 вересня зустрілися з американським бізнесменом Ілоном Маском. Той раніше говорив, що захоплюється Корольовим. Про це Андрій Корольов повідомив у Facebook, передають Патріоти України.

Він написав, що Маск організував для Корольових екскурсію офісом SpaceX у Каліфорнії, а також майже годину особисто поспілкувався з ними. «Слова нашої подяки команді Ілона за вражаючу екскурсію SpaceX і можливість побачити на власні очі, як складають двигуни, ракети і Crew Dragon», — написав Андрій Корольов.

Сергій Корольов народився в Житомирі 12 січня 1907 року (за старим стилем — 30 грудня 1906 року). Корольова вважають основоположником практичної космонавтики: саме під його керівництвом були створені перші ракети-носії, запустили перший штучний супутник Землі й здійснили перший політ та вихід людини в космос.

У 2020 році Ілон Маск написав у Twitter, що поспілкувався із сім'єю Корольова, і додав, що «він був одним із найкращих». А на 114-ту річницю з дня народження авіаконструктора ще раз тепло відгукнувся про нього.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...