Потрібен не тільки правильний масаж: Народні методи лікування варикозного розширення вен, які доступні кожному

Лікування варикозного розширення вен народними засобами досить поширена практика. Щоб уникнути операційного втручання краще почати профілактику захворювання при виникненні перших симптомів. Лікування варикозу травами, мазями і масажем може істотно знизити ризик виникнення тромбозу та полегшити протікання захворювання. У тому числі прибрати больовий синдром і поліпшити потік крові по венах за рахунок покращення стану судин і зміцнення їх стінок, передають Патріоти України.

Харчування і вітаміни: лікуємо організм зсередини

Варикоз в першу чергу пов’язаний з серйозним погіршенням стану судин і вен. Кров більше не може нормально циркулювати, клапани не утримують її і рух вгору стає складним завданням. Правильне харчування, збагачене продуктами для розрідження крові, допоможе полегшити загальний стан і знизити навантаження на судини. Народні рецепти рекомендують включити в раціон продукти багаті флавоноїдами: ягоди, цитрусові, брюссельську капусту, солодкий перець, кайєннський перець і зелений чай.

Корисні добавки при варикозному розширенні вен:

  • Омега-3 і риб’ячий жир для підвищення еластичності судин;
  • Настоянка з часнику і лимона для очищення від холестеринових бляшок;
  • Свіжовичавлені соки (шпинат, морква, петрушка, буряк, ріпа) для підтримки організму.

Варикозна хвороба розвивається у більшості жінок, змушених весь робочий день перебувати на ногах. Крім цього фактор ризику підвищують постійні стреси, шкідливі звички і погане харчування. Нестача вітаміну К призводить до кальцифікації вен і може бути першопричиною порушення їх цілісності. Вітамін С допомагає виробляти колаген та еластин, підтримуючи судини в хорошій формі, а вітамін Е є сильним антиоксидантом, допомагає боротися зі шкідливими радикалами в крові.

Лікувальна гімнастика і масаж

Прибрати вени на ногах в домашніх умовах можна за допомогою спеціальних вправ і масажу. Щодня, по поверненню додому, піднімайте ноги над рівнем серця і утримуйте їх в такому положенні мінімум 15 хвилин, це допоможе прибрати втому і знизить навантаження на вени. Кінський каштан у вигляді мазі можна використовувати для дбайливого масажу, він допоможе розрідити кров, прибрати яскраво виражені сліди і полегшить больовий синдром.

Лікарі рекомендують надягати спеціальні компресійні панчохи для підтримки ніг протягом дня. Вони не просто допомагають судинам залишатися в тонусі, але і знімають больові відчуття, забезпечуючи дбайливу підтримку гомілок. Обов’язково знімайте панчохи перед сном, щоб ноги могли відпочити, а кровоток відновлювався природним шляхом. Лікування варикозу народними методами також включає в себе застосування екстракту соснової кори. Він має м’яку протинабрякову дію і допомагає при судомах.

Ванночки для ніг і натуральні засоби

Серед методів зовнішнього лікування варикозу нижніх кінцівок найбільшою популярністю користуються ванночки і обгортання. Народний засіб від варикозу — капустяні компреси. Їх накладають прямо на набряклі вени. Такі процедури допомагають істотно знизити запалення і поліпшити кровообіг. Фахівці рекомендують хворим більше рухатися. Особливо ця порада актуальна для вагітних, яким взагалі показані тривалі прогулянки на свіжому повітрі. Саме довге стояння на одному місці провокує розвиток хвороби, тоді як рух у вигляді ходи або їзди на велосипеді стимулює тонус вен.

Чим лікувати варикоз вдома:

  • Медові обгортання (обгортання ніг в бавовняну тканину з медом)
  • Глиняні компреси (глину розчинити у воді, нанести на ноги, підтримати і змити)
  • Ванночки з болотяного сухоцвіту (100 г на літр води, розбавити рослинним маслом)
  • Суміш з кори верби і дуба (зробити настій, додавати в ванночки разом з содою)
  • Настій із соснових бруньок (2 ст. ложки на 1 сл. ложку оцту на літр води)

Головне пам’ятати, що варикозне розширення вен — це комплексна проблема. Який би народний рецепт ви не вибрали, потрібно подбати про весь організм включаючи харчування, лікувальну гімнастику і прийом вітамінів.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...