Потрібна самоцензура: "Слуга народу", яка закликала обмежити свободу слова, влипла в новий скандал, згадавши Голокост

Колишня журналістка і діючий народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк заявила про самоцензуру, коментуючи справу стосовно народного депутата від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, підозрюваних у погрозах президенту Володимиру Зеленському. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Я вважаю погрозу життю президенту погрозами його життю. натомість мій співрозмовник Ахтем Чийгоз, розцінює це як образу честі та гідності. А якщо хтось може скористатися цими заявами і втілити їх в життя? А вину покладуть на того, хто погрожував? Це теж буде образою честі та гідності", - роздумує у своєму пості депутат.

Вона звертає увагу на підміну понять та закликає до самоцензури. "Так скоро для нас може стати нормою "бєй жидов", або заклики до переслідування секс-меншин тощо. Тоді і газ і печі і вбивства стануть повторенням помилок, які передували трагедіям Голокосту. А я боюсь цього на генному рівні. Тому я засуджую висловлювання, які до цього закликають і звертаю увагу на доцільність самоцензури в людей, у яких є схильність думок про убивства та знищення. Звідси і остання фраза про обмеження саме такої свободи слова. І ще раз підкреслю: між свободою слова і погрозами розправи на адресу Президента є велика різниця. Саме цю думку я хотіла донести глядачам", - пише вона.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...