Потрібні не антибіотики: Комаровський розповів, як лікувати вірусну пневмонію (відео)

Відомий педіатр Євген Комаровський нещодавно розповів про марність лікування вірусної пневмонії антибіотиками. Тепер же він відповів на питання, як варто лікувати пневмонію, викликану вірусами. Про це він розповів в відео, опублікованому на його Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Він пояснив, що на хвороби, викликані вірусами, антибіотики не діють. "У нас є вкрай обмежена кількість противірусних препаратів, які можуть бути використані при вірусних інфекціях ... але для більшості вірусних інфекцій, препарати не придумані, які пригнічують розмноження вірусів. І стосовно коронавірусу ... на сьогодні ліків, здатних пригнічувати розмноження коронавірусу немає ", - сказав Комаровський.

Він додав, що деякі препарати, наприклад ремдесівір, продемонстрували вкрай помірну активність в придушенні вірусів, але вони не рекомендуються для всіх. Комаровський наголосив, що у випадку з вірусними інфекціями, головне завдання - допомогти організму самостійно впоратися з інфекцією.

"При коронавірусі важливо не допустити дефіциту кисню, забезпечити нормальний повітрообмін, не допустити дефіциту рідини в організмі, не допустити енергетичної недостатності", - нагадав доктор, додавши, що важливо також вчасно виявляти ускладнення і впливати на них.

Комаровський пояснив, що переконання, що організм не здатний впоратися з вірусною інфекцією самостійно, є хибним. "Наша імунна система в більшості випадків здатна самостійно, без будь-якої сторонньої допомоги впоратися з абсолютною більшістю і вірусних і бактеріальних інфекцій", - говорить він.

Комаровський радить не бігти в аптеку, а створити організму оптимальні умови для боротьби з вірусом. При цьому при перших симптомах утрудненого дихання треба звернутися до лікаря.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...