Поцупили майже 2 млн.: Як "волонтери" обкрадали харківських пенсіонерів (фото)

Слідчі оголосили підозру чотирьом "волонтерам", які обкрадали пенсіонерів. Як установили слідчі, схему створила 23-річна жінка у липні 2023 року. Вона долучила двох жінок і чоловіка ромської національності. Зловмисники видавали себе за волонтерів, проникали у домівки пенсіонерів і обкрадали їх. Діяли вони майже рік. "Волонтери" встигли вкрасти за цей час майна і грошей на 1,8 мільйона гривень, передають Патріоти України.

"Жертвами підозрюваних були особи похилого віку. Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, що роздають гуманітарну допомогу. Під цим приводом підозрювані проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти і відкрито грабували", — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру зловмисникам оголосили за ч. 5 ст. 185 і ч. 5 ст. 186 (крадіжки і грабежі, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Наразі вони знаходяться під вартою.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...