Повалені дерева, постраждали десятки людей: Негода накоїла в Одесі великого лиха (фото, відео)

Наслідки стихії на вулицях усувають понад 1,7 тисячі осіб, працюють 113 одиниць техніки. На підмогу працівникам комунальних служб прийшли військовослужбовці.

У четвер, 28 січня, в Одеському регіоні продовжує бушувати стихія. Крижаний дощ, який почався вчора ввечері, перейшов в мокрий сніг, а потім привів до обмерзання контактної мережі міського електротранспорту та ліній електропередачі. За даними регіонального главку ДСНС, повалено понад 500 дерев, постраждали десятки містян, двох з них привалило деревами, що впали. У Малиновському районі міста дерево впало на трубу теплопостачання, повідомляють Патріоти України.

«В результаті падіння дерева на вулиці Генерала Петрова, 57 зруйнована труба теплопостачання. На місці події аварійна бригада відключила жителів від теплопостачання, більше тисячі абонентів залишилися без опалення. У місті також зупинився рух електротранспорту, а через сильний вітер пошкоджені опори зовнішнього освітлення та навіть світлофори», - повідомили в главку.

У той же час в мерії заявили, що «ближче до полудня транспорт ходив по всіх маршрутах, але кількість вагонів на них мінімальна». Там уточнили, що зледеніння проводів і їх обрив через повалені дерева привели до зупинки електротранспорту. В результаті багато вагонів не потрапили на ніч в депо.

«Станом на п'яту ранку функціонував тільки один трамвайний маршрут - № 20. Вагони, які "ночували" на вулиці, у міру готовності відправляються на лінії ...», - повідомили в прес-службі мерії. Не стали приховувати і того, що «район Великого Фонтану застиг в "пробках", в інших районах міста також ускладнено рух».
За словами віце-мера Дмитра Жемана, «сталося 78 поривів контактних мереж, залишилося полагодити 16... Крім того, впали 3 опори, 131 обрив електромереж - на ліквідації аварій працюють 6 автовишок».
Наслідки стихії на вулицях усувають понад 1,7 тисячі осіб, працюють 113 одиниць техніки. На підмогу працівникам комунальних служб прийшли військовослужбовці. За офіційними даними міськради, 27 січня в міські травмпункти звернулися 58 осіб. «Всі вони отримали травми на вулицях, з них 7 осіб госпіталізовано. Двоє людей постраждали при падінні дерев, з них один госпіталізований в відділення нейрохірургії», - уточнили в мерії.

У ніч на 28 січня на вулиці Головківській, 15 впали два дерева, одне з яких пошкодило житловий будинок. Люди, на щастя, не постраждали, але стовбур пробив дірку в квартирі 82-річної пенсіонерки та повністю знеструмив будинок.

Всього ж в регіоні негода знеструмила 160 населених пунктів, переважна більшість - в Білгород-Дністровському, Ізмаїльському, Одеському та Березівському районах. В області через ожеледицю і снігопад утворився 4-кілометровий затор з вантажівок (біля села Петроверовка Ширяївського району), траси перекриті для проїзду.

Джерело: Факты

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...