Повечеряв улюбленою стравою з вишуканим вином: Стало відомо, що їв за кілька годин до самогубства Ернест Гемінґвей

Американський письменник Ернест Гемінґвей, який закарбував своє ім'я в історії зарубіжної літератури як автор повісті "Старий і море", "Прощавай, зброє" тощо, перед тим, як покінчити життя самогубством, смачно повечеряв, пише Tastingtable.

Видання нагадує, що Гемінґвей страждав на депресію та довго лікувався від неї. Але усе ж 1961 року за кілька тижнів до свого 62-річчя ухвалив рішення накласти на себе руки. Сталося це у невеличкому будинку в Айдахо, де геній літератури жив разом з дружиною журналісткою Мері Велш Гемінґвей. З нею ж письменник напередодні рокового рішення ходив до ресторану "Крістіанія".

Письменник зі своєю четвертою дружиною Мері Велш Гемінґвей "Останньою стравою у житті Ернеста Гемінґвея був нью-йоркський стейк з печеною картоплею, салат "Цезар" і келих бордо", - вказує видання.

Зазначається, що упродовж життя Гемінґвей був відомим гурманом: письменник цінував кубинські сигари, устриці Маренн-Олерон і любив рідкісний сир Пон-л'Евек з Нормандії, відомий своєю "смердючістю". Гемінґвей в м'ясі часто обирав екзотику: смакував білками, антилопами, а куштуючи рибу, зазвичай обирав форель, рагу з лобстером або рибне ризотто.

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...

Нелюд проник до помешкання через не зачинені двері: На Одещині поліція затримала ґвалтівника 9-річної дівчинки

неділя, 23 червень 2024, 18:37

В Одеській області поліцейські затримали 25-річного чоловіка, який зґвалтував дев'ятирічну дівчинку. . Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області. . "Вночі, коли нікого з дорослих не було вдома, зловмисник проник чер...