Повернення до неокупованого Криму: Koktebel Jazz Festival вперше пройде на Арабатській Стрілці

Курортний клаптик північної частини Арабатської Стрілки - безспірно з географічного боку осередок Кримського півострова, що перебуває під контролем України і надихає на повернення анексованого півострову

Цьогоріч Koktebel Jazz Festival відбудеться на Арабатській Стрілці у селі Щасливцеве з 2 до 5 вересня. Це вже 18-ий фестиваль, який до російської анексії АРК проходив на півострові у Коктебелі. Тепер він відбуватиметься у новому форматі під назвою Koktebel Arabatka на 3-ох сценах: великій Nu Stage, джазовій та камерній Jazz&Blues Cafe і Open Stage для музичних відкриттів, зазначають Патріоти України.

Також цьогоріч діятимуть 7 креативних резиденцій з 29 серпня до 5 вересня. 7 кураторів представлять 7 творчих концепцій наприкінці фестивалю. Серед них одна присвячена Криму. Також працюватимуть дитяча артрезиденція, для джазових музикантів, для артистів перформативних мистецтв тощо.

До 29 липня фестиваль оголосив Опен Колл для музикантів на Open Music Residence. Відібрані музиканти зіграють на Open Stage. Саме на цій сцені починали Джамала, ДахаБраха, Panivalkova.

На думку президентки Koktebel Jazz Festival Лілії Млінарич, артрезиденції – один із найрезультативніших форматів роботи для митців, аби створювати щось незвичайне.

"Цей формат дозволяє повністю заглибитися у творчість, відійти від повсякденності, наблизитися до природи, знайти інсайт у бесіді з однодумцями. Ми давно думали над тим, що можна і треба створити справжнє ком'юніті для митців. Впевнені, цей проєкт принесе свіже повітря і створить особливу атмосферу", – пояснює Лілія Млінарич.

Коса Арабатська Стрiлка на узбережжі Азовського моря офiцiйно є частиною Кримського півострова. Від материкової України ïï відокремлює Генiчеська протока.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...