Поверненню віялових відключень світла бути? Голова профільного комітету пояснив можливі причини

"Віялові" відключення електроенергії в Україні протягом нинішньої зими наразі не застосовувалися, але у випадку масованих ракетних атак та значних пошкоджень енергетичної інфраструктури до такої практики можуть повернутися. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ймовірність повернення до планових відключень існує, але є достатньо низькою і залежить від того, якими будуть ракетні атаки по вітчизняній енергосистемі.

"Тому повністю виключати таке, мабуть, неможливо. Тому що якщо буде масована атака, коли будуть десятки й десятки ракет різного типу і дронів летіти по наших енергооб'єктах, то якась імовірність цього існує", - підкреслив Герус.
За його словами, станом на середину січня Україна спромоглася відмовитися від "віялових" відключень електроенергії, і вся робота націлена на те, щоб їх не було і надалі.
"Ну і зараз так просто вразити наші енергооб'єкти не вдасться. У нас є певний запас міцності, У нас є певний запас енергообладнання. Тому імовірність таких відключень є, але досить низькою", - резюмував голова профільного комітету.

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...