"Поверніть дітей за парти": Матері "мобіків" з окупованого Донбасу записали звернення до Путіна із скаргами, що тих кинули на передову (відео)

На окупованій частині Донбасу матері "мобілізованих" студентів із так званих "Л/ДНР" записали звернення до президента РФ Володимира Путіна. Вони поскаржилися на те, що їхніх синів забрали на "навчальні збори" ще у лютому 2022-го, а у травні вони підписали "короткострокові контракти", передають Патріоти України.

Терміни дії контрактів давно закінчилися, проте студентів досі не відпустили, ба більше – їх і надалі кидають на передову. Відео звернення жінок з'явилося у мережі.

Жительки ОРДЛО, зважаючи на все, дотримуючись російського переконання "цар хороший, бояри погані", записали звернення до Путіна, попросивши "повернути дітей за парти".

Жінки розповіли, що їхніх синів-студентів "мобілізували" ще в лютому 2022 року під приводом проведення "навчальних зборів" і ті "відгукнулися на заклик батьківщини". У травні того ж року з ними уклали короткострокові контракти з частинами РФ, причому зроблено це було "часто обманним шляхом".

Студентів очної форми навчання нібито обіцяли відправити до "резерву командування". "Це було світло наприкінці тунелю: відслужити та повернутися додому, приступити до навчання", – заявляють жінки.

Але після закінчення контрактів студентів із ОРДЛО додому так і не розпустили. "Діти були відразу ж спрямовані на перші лінії оборони, у зв'язку з чим їхній моральний і фізичний дух виснажений", – поскаржилися матері "мобілізованих". Вони почали апелювати до конституції РФ і "права кожного громадянина на освіту". Саме про це право, а не проти війни, зважаючи на все, ратують жінки.

"У зв'язку з цим просимо вас розглянути наше звернення та відновити у правах наших дітей. Наші діти страждали вісім років, виросли, не знаючи мирного життя - і тепер вони знову потрапили у жорна війни. Безпосередньо беручи участь у боях. Студенти всієї країни мають рівні права . Шановний Володимире Володимировичу, ми розуміємо вашу зайнятість і коло питань, які ви вирішуєте.

Але просимо вас вирішити проблему і відновити справедливість, тому що без вас ми не впораємося", – звернулися жінки до людини, яка і була першопричиною згаданих "восьми років" і того, що колись квітучий Донбас перетворився на руїну без надії на майбутнє, а діти цих жінок вмирають через забаганки Кремля.

Поранені верещать, неушкоджені - тікають: В Кривому Розі перевернулася фура з сотнею поросят (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 15:03

В Кривому Розі сталася моторошна аварія - перекинулася фура, яка перевозила понад сотню поросят. Про це повідомляють місцеві пабліки, передають Патріоти України. Як пише "Перший міський. Кривий Ріг", аварія сталася на вул. Кобилянського. Деякі тваринки...

Син звернув увагу на дивну шафу: Жінка знайшла моторошну таємну кімнату у власному домі (фото)

неділя, 1 вересень 2024, 14:42

Жінка знайшла у своєму будинку потаємну кімнату. Вона була шокована знахідкою та поділилася своїми емоціями на популярному форумі Reddit, передають Патріоти України. Для того, щоб потрапити у потаємну кімнату, їй довелося зняти обшивку в шафі нагорі. О...