Повернувся з Італії, щоб стати на захист України: Багаторазовий чемпіон з велоспорту Андрій Куценко загинув на фронті

На війні загинув титулований велосипедист і захисник України Андрій Куценко, передають Патріоти України.

Повідомлення про смерть

Про смерть Андрія Куценка повідомили на Facebook-сторінці "Львівська обласна дитячо-юнацька спортивна школа".

"3 липня 2024 року на війні з російськими окупантами загинув 35-річний жовківчанин Андрій Куценко", - йдеться у дописі.Уточнюється, що після повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну, велогонщик повернувся з Італії (де проживав із сім'єю) та вступив до лав Збройних сил добровольцем.

Понад два роки він захищав рідну землю на різних напрямках фронту. Останній бій прийняв у складі 47-ї окремої механізованої бригади "Маґура" ЗСУ. "Світла пам'ять і вічна слава Герою! Щирі співчуття рідним, друзям і побратимам Захисника", - йдеться дописі.

Основне про життя й здобутки Куценка

Згідно з інформацією Львівської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, після закінчення Жовківської ЗОШ №1 Куценко навчався у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського.

Проходив службу за контрактом на навчально-спортивній базі літніх видів спорту Міністерства оборони України. Упродовж десяти років (2006-2016) представляв Львівщину у національній збірній команді з велоспорту на треку. Уточнюється також, що Куценко був:

  • переможцем і призером міжнародних змагань
  • учасником чемпіонатів Європи та світу
  • багаторазовим чемпіоном України
  • майстром спорту України міжнародного класу

Відрубали палець і пробили голову: у Кракові група поляків жорстоко побила юнака із України

вівторок, 16 липень 2024, 10:35

У Кракові на місцевій водоймі група поляків напала із мачете та сльозогінним газом на 17-річного українця і жорстокого його побила. Хлопцю відрубали палець і пробили голову. Про це повідомляє yavp.pl. За повідомленням, напад стався ввечері, 10 липня. 1...

Українці активно відкривають нові ФОПи: в яких сферах найбільше

вівторок, 16 липень 2024, 10:02

За останні 12 місяців кількість зареєстрованих ФОП в Україні зросла на 11,4%, досягнувши 1 665 907, найбільше зростання спостерігається у Київській, Волинській та Рівненській областях. Популярними сферами залишаються комп'ютерне програмування, роздрібн...