Повернувся з Німеччини для захисту України: На Донеччині загинув воїн "Вовків да Вінчі" (фото)

На фронті в боротьбі з російськими окупантами загинув український воїн з батальйону "Вовки да Вінчі" Юрій Юхимюк. Він повернувся в Україну з Німеччини на початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації, щоб захищати нашу країну, передають Патріоти України.

Боєць загинув 17 травня при виконанні бойового завдання в Часовому Яру Донецької області. "З сумом повідомляємо, що Боратинська громада знову зазнала болючої втрати. 17 травня 2023 року при виконанні бойового завдання в м. Часів Яр Донецької області загинув житель села Гірка Полонка Юхимюк Юрій Сергійович. Полеглому Герою було 25 років. На початку повномасштабного військового вторгнення Юрій повернувся в Україну з Німеччини, де жив і працював", - йдеться у повідомленні Боратинської громади.

Сам захисник розповідав, що повернувся з Німеччини, бо не пробачив би собі, що не воював за Україну. До початку широкомасштабної війни Юхимюк не мав армійського досвіду, крім військових шкіл, що проводилися для молоді в Добровольчому українському корпусі.

"24 лютого я подзвонив своїм друзям, з ким колись проходив навчання в ДУК для юнаків, і дізнався, що вони збирають речі і йдуть у військкомат. Я сів у свій автомобіль і поїхав додому - в Україну. Кілька діб я намагався потрапити в місцеву тероборону, але, дізнавшись, що вони будуть стояти на блокпостах навколо селища, відмовився від цієї ідеї", - розповідав патріот.

Він потрапив у батальйон "Вовки Да Вінчі", де став навідником гармати.

Водіям на замітку: Чи можна оскаржити штраф за порушення ПДР

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:05

Штрафи за порушення правил дорожнього руху встановлюють, щоб водії не створювали під час руху небезпечних ситуацій для себе і оточуючих. Але іноді штраф можуть виписати, коли для цього немає підстав. Що робити водіям в таких ситуаціях і чи є механізм о...

Наздогнала кара: Вчитель інформатики, який зізнався, що за 50 рублів ширив російську пропаганду, сидітиме 5 років

п’ятниця, 10 травень 2024, 8:57

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області визнав громадянина винним у розповсюдженні публікацій, які виправдують збройну агресію РФ і глорифікують окупантів і закликають до незаконної зміни меж території України. Про це повідомляє «Судовий ...