Повернувся з-за кордону та пішов воювати: Окупанти вбили віцечемпіона Європи, якив став на захист України

У боях із російськими окупантами на Херсонщині загинув майстер спорту міжнародного класу, віцечемпіон Європи з кульової стрільби 36-річний Іван Бідняк, повідомляє Facebook відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області. У Дніпрі у відомого спортсмена залишилися дружина Наталія та 6-річний син, передають Патріоти України.

«Іван родом із Дніпропетровської області. Коли почався широкомасштабний наступ, він повернувся з роботи в Європі і вступив до лав ЗСУ. Загинув від ворожої кулі, виконуючи бойове завдання», — повідомив близький друг Бідняка.

На початку 2000-х уродженець Марганця закінчив Львівське училище фізичної культури та багато років входив до складу збірної України. У 2010 році Іван разом із Сергієм Кудрею та майбутнім призером Олімпійських ігор Олегом Омельчуком завоював на чемпіонаті Європи «срібло» командного турніру у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів.

Через два роки Бідняк на чемпіонаті світу посів у цій дисципліні сьоме місце та завоював для України першу ліцензію на Олімпіаду-2012. А у 2013-му спортсмен став дворазовим віцечемпіоном Європи, а ще володарем бронзової нагороди у командному турнірі (разом із Романом Боднаруком та Олександром Петрівим).

Скільки засуджених Україна може відправити на фронт? У владі назвали цифру

субота, 11 травень 2024, 0:55

В Україні нараховується 27 тис. осіб, які відбувають покарання у вигляді обмеження та позбавлення волі. З них, за озвученою представником міністерства юстиції на засіданні профільного комітету інформацією, 20 тис. засуджених можуть скористатися правом ...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом за лічені тижні: Ось кому збільшать одразу за місяці

п’ятниця, 10 травень 2024, 18:37

В Україні з 1 червня перерахують пенсії тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та виконав кілька умов. Розмір прибавки залежатиме від зарплати та стажу. Про це йдеться в матеріалі OBOZ.UA. В Україні з 10,4 млн пенсіонерів працювати прод...