Поверталась з "відпочинку" у російському таборі: У потязі померла дитина з Луганщини (фото)

У потязі "Томськ-Адлер" померла 12-річна дівчина з окупованої частини Луганської області, котра поверталася після відпочинку в дитячому таборі "Олимпийская ребячка" під Тюменню. Про це у четвер, 21 грудня, повідомив губернатор Саратовської області Роман Бусаргін, передають Патріоти України.

За його словами, вночі надійшло повідомлення, що на поїзді, що прямував з Тюмені через Саратовську область, кілька дітей звернулися по медичну допомогу через підвищення температури. Бусаргін додав, що діти поверталися з табору у складі групи із 125 осіб у супроводі дорослих.

"Роспотребнадзор на місці розгорнув мобільну лабораторію, всіх оглянули лікарі", — йдеться у повідомленні. Влада ухвалила рішення зустріти дітей в Балашові, де була зупинка потяга, аби централізовано доставити всіх до інфекційної лікарні Саратова та "перевірити наявність будь-яких захворювань і при необхідності надати допомогу".

У дітей підтвердили грип А

Наразі, як наголосив губернатор, підлітків оглядають медики. Близько 60 дітей мають ознаки ГРВІ. У 15 із них лабораторно підтверджено грип типу А. "Стан у всіх задовільний. Їм надають усю необхідну допомогу. Супроводжуючі дорослі перебувають разом із ними", — зазначив Бусаргін.

У потязі померла дитина

За інформацією супроводжуючих та оперативних служб сусіднього регіону, під час руху потяга померла одна із дітей — 12-річна дівчинка.

"Причини та всі обставини того, що сталося, зараз з'ясовують профільні відомства та правоохоронні органи", — додає губернатор. Як повідомляє ASRTA, йдеться про Вероніку Ю., у якої вранці 20 грудня піднялася температура до 39 градусів, дитині дали жарознижувальне. Вже ввечері дівчинка знепритомніла та померла.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...