"Повертати кошти не збираються": Клієнт "Привату" звинуватив банк у змові з шахраями

Клієнт "ПриватБанку" стверджує, що в його особистий кабінет в сервісі "Приват24" вдалося увійти шахраям, які згодом оформили віртуальну карту з лімітом в 34 тисячі гривень. Про це він написав у відгуку на сайті "Мінфін", передають Патріоти України.

За його словами, "кредитні" гроші зловмисники одразу витратили. "Коли я звертався в "ПриватБанк", щоб мені встановили кредитний ліміт, довго розглядали і відмовили. Шахраям же схвалили за секунду, плюс без моєї згоди списали гроші. Я звернувся в ПриватБанк щоб повернули гроші на рахунок, і мені відмовили, хоча гроші ще не дійшли. Мене просто кинув "ПриватБанк", і я думаю не без участі їх працівників", - заявив обурений клієнт.

У відповідь представник банку повідомив, що для оформлення віртуальної карти потрібен доступ в "Приват24", який передбачає знання пароля або пін-коду карти. "За правилами міжнародної платіжної системи, що діють для всіх гравців на ринку, дані списання не можуть бути оскаржені як шахрайські, оскільки був введений одноразовий пароль 3D Secure для підтвердження оплати. Нами постійно модернізуються програмні та технічні засоби, що дозволяють запобігти шахрайським діям з боку третіх осіб, вводиться додаткова перевірка при нетиповості операцій", - пише співробітник"Привату".

За його даними, ситуацію детально розглянули профільні фахівці й дали інформацію за результатами перевірки. "Пошук і затримання зловмисників разом з проведенням розслідувань за випадками шахрайства є обов'язком правоохоронних органів і згідно із законодавством знаходяться поза юрисдикцією банку. Правоохоронці можуть отримати за оформленим, згідно з чинним законодавством запитом всю необхідну інформацію", - йдеться у відповіді.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.