Повістки через Viber: В Україні у лютому запустять новий сервіс

Повістки через Viber: в Україні у лютому запустять новий сервіс - today.ua

В Україні незабаром почнуть видавати повістки військовозобов'язаним через популярний месенджер Viber. Названо дату запуску нового сервісу передають Патріоти України.

Вже в лютому в Україні розпочне роботу сервіс автоматичного розсилання повідомлень учасникам судового процесу. Громадяни почнуть одержувати повідомлення від органів правосуддя. Порядок відправлення повідомлень, викликів до суду та повісток через Viber ухвалила Державна судова адміністрація України 23 січня.

Голова ДСА Сергій Чернуцький повідомив, що українці почнуть отримувати перші повістки до суду до месенджерів вже за кілька тижнів. Але такий спосіб оповіщення зможуть використовуватись лише в тому випадку, якщо номер українця прив'язаний до певного облікового запису в месенджері. Іншим особам суд надсилатиме повідомлення від суду через SMS, як і раніше.

Наразі розробники сервісу автоматичного розсилання повісток закінчують роботу. Виконання завдання покладено на державне підприємство "Інформаційні судові системи". У ДСА України назвали орієнтовну дату запуску нової системи розсилки повідомлень. Так, перші повістки у Viber надсилатимуть українцям з 10 лютого.

Очікується, що завдяки новому сервісу суди зможуть заощадити значну частину бюджету. Відправлення повідомлень через месенджер обійдеться майже втричі дешевше відправки SMS. Розсилка повісток через Viber скоротить витрати органів судочинства в Україні на понад 6 мільйонів гривень на рік.

Чернуцький наголосив, що відправлення повісток через месенджери відповідає нормам процесуального законодавства. Це цілком законний спосіб оповіщення учасників судового процесу. Тому такі повістки не можна ігнорувати. Повідомлення будуть суворо відстежуватись, а інформація про їх відправлення та доставку зберігатиметься в автоматизованій системі судового документообіг

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...