Повістки поштою будуть надсилати за новими правилами: Що варто знати українцям

Тепер повістка від ТЦК "може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення". Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою. Про це йдеться у постанові Кабміну від 25 червня 2024 р. № 747, передають Патріоти України.

Зазначається, що внесено зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Тепер повістка або інший документ про виклик до ТЦК і СП "може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення".

Норму про "повідомленням про вручення" включено до інших нормативних документів, зокрема, до Порядку організації та ведення військового обліку призовників та до Порядку проведення призову громадян на військову службу.

Нагадаємо, представник Комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що наразі в Україні не запроваджуватимуть електронні повістки. Також таку можливість не розглядають уряд і військове керівництво.

Тарифи ж підвищують: Уряд України планує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та соціальних виплат

понеділок, 1 липень 2024, 11:28

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, від яких залежать розміри соціальних виплат, передають Патріоти України з посиланням на члена фінансового комі...

Віддав життя за Україну: На війні загинув воїн Дмитро Чендей - брат лідера гурту "Без обмежень" Сергія Танчинця

понеділок, 1 липень 2024, 10:59

У російсько-українській війні загинув військовий з села Новоселиця, що на Закарпатті, Дмитро Чендей. Про це повідомили у Нересницькій територіальній громаді, передають Патріоти України. "На війні поліг захисник України – Чендей Дмитро Іванович з села Н...