Повістки тепер у платіжках за комуналку: Чи вважається вона врученою в разі сплати за компослуги

В Україні почали по-новому надсилати повістки - тепер у деяких великих містах, в тому числі і в столиці їх навмисно прикріпляють до паперових платіжок за комунальні послуги, передають Патріоти України.

Після цього в соцмережах з’явились жваві дискусії, мовляв, навіщо робити саме так, чи має таке прикріплення якусь юридичну силу, чи вважається повістка врученою, якщо по цій платіжці сплачена комуналка.

Про те, з якою метою роблять це ЖЕКи, можливо, з відома або за вказівкою ТЦК – про це в коментарі для ТСН.ua розповів адвокат Андрій Межирицький, який знається в тому числі на темі мобілізації.

"За законом повістку може вручати і керівник ЖЕКу. Відповідно, скоріш за все, ТЦК запросив у ЖЕКа інформацію щодо військовозобов’язаних, які мешкають на тій території, яку обслуговує певний ЖЕК. Після цього було сформовано повістки на цих осіб, передали їх ЖЕКу з вимогою вручити, - каже Андрій Межирицький. - Керівництво ЖЕКу розуміє, що вони - не військові, що проти них можуть і фізичну силу застосувати. Тому доручення ТЦК виконують, прикріплюючи повістки до платіжок. Ніяких наслідків такий спосіб оповіщення не несе".

За словами Андрія Межирицького, є помилкова думка щодо того, якщо комуналка сплачена, то і повістка, прикріплена до платіжки, вважається врученою.

"Законом такого не передбачено. Довести, що повістка вручена належним чином можна в тому випадку, якщо там є підпис особи, якій ця повістка вручається. Крім того, не зрозуміло, хто саме сплатив комуналку", - уточнює Андрій Межирицький.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...