Повістки в Україні надсилатимуть поштою: У Міноборони назвали дату і пояснили алгоритм

Після 16 липня в ході мобілізації повістки в Україні зможуть надсилати звичайною поштою. Надсилати повістки у застосунки "Дія" та "Резерв+", як анонсувалось раніше, не будуть, хоча "це питання ще розглядається". Про це в українському телеефірі повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. Він зазначив, що розсилати повістки в електронній формі наразі "немає технічної можливості", передають Патріоти України.

"Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня. Наразі повістка вважається врученою, якщо людина підписалася особисто", – сказав представник Міноборони.

Та в будь-якому випадку, зазначив Лазуткін, повістка вважається врученою або доставленою до адресата лише за умови підпису під документом.

"Приходить рекомендований лист, людина або під підпис отримує (листа), або відмовляється, знову ж таки під підпис. Або вона повертається, і таким чином знову ж таки вважається, що вона була доправлена. Якщо людини не було фізично на місці, й (повістка) повертається (без підпису), тоді запускається механізм адміністративного правопорушення", – пояснив речник Міноборони.

Лазуткін додав, що в рекрутингових центрах також не видають повістки. Натомість із фахівцями таких структур можна порадитись і дізнатись, які наразі вакансії є та кого потребують ті чи інші підрозділи.

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...