Повітряне таксі-безпілотник протестували у Німеччині (фото)

Вперше у великому європейському місті відбувся демонстраційний політ волокоптера-таксі. В майбутньому планується перехід з ручного на автономне управління.

У Штутгарті на півдні Німеччини в суботу, 14 вересня, успішно пройшов демонстраційний політ двомісного безпілотника - волокоптера. Як зазначається в анонсі заходу Vision Smart City, в рамках якого проходив політ, він став першим, здійсненим у великому європейському місті. Волокоптер-таксі з електричними двигунами знаходився в повітрі біля музею Mercedes-Benz протягом чотирьох хвилин. Пілот управляв ним, перебуваючи на землі, пасажирів у кабіні також не було, передають Патріоти України з посиланням на "Німецьку хвилю".

Голова правління автоконцерну Daimler Ола Калленіус, присутній на заході, висловив переконаність у тому, що волокоптер-таксі допоможе вирішити проблему заторів.

Daimler приймає участь в проекті, в рамках якого планується, що в майбутньому волокоптер буде управлятися автономно, без втручання людини. Голова компанії Volocopter Флоріан Ройтер розраховує через два-три роки отримати дозвіл на використання волокоптерів як таксі.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...