Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

Каліфорнійський двоп'ятнистий восьминіг

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук.

Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Оклахоми, вирішив потішити свого дев'ятирічного сина Кела, який був в захваті від восьминогів з трирічного віку і мріяв мати одного вдома, тож люблячий татусь вирішив купити в минулому жовтні на день народження хлопчика каліфорнійського двоп'ятнистого восьминога. Уже за кілька місяців сім'я дуже пошкодувала про придбання, пише New York Times.

Коли Кліффорд сказав синові, що вони можуть замовити восьминога в місцевому акваріумному магазині, хлопчик розплакався від радості.

"Його заповітна мрія, його дев'ятий день народження, найбільша подія, яка будь-коли могла трапитися в житті, щойно стала можливою, і він просто зламався. Звичайно, мої друзі та сім'я, як ви, напевно, здогадуєтеся, сказали мені: "Ну, тепер ти маєш купити це для нього". Ви не можете просто пообіцяти, а потім передумати і звести цю мрію нанівець", — розповідав Кемерон журналістам.

Батько і син почали готуватися до приїзду домашнього восьминога, якого вони назвали Терренсом. Кліффорд замовив для нього резервуар із морською водою, систему циркуляції води та корм. Усе він купував на торговому майданчику Facebook. Чоловік думав, що утримання восьминога обійдеться йому в $600 на місяць.

Сім'я спочатку не усвідомлювала, що Терренс насправді був самкою, яка почала випускати "люстру" з маленьких яєць через два місяці після її появи. Експерти розповіли Кліффордам, що яйця були незаплідненими, а вихід яєць лише сигналізує про закінчення терміну життя самки восьминога. Однак, коли пару Кемерон взяв одне яйце і розглянув його, він був приголомшений. Чоловік натиснув на нього, і звідти вислизнув мініатюрний восьминіг.

У результаті всі 50 яєць перетворилися на стадо дитинчат. Сім'ї довелося облаштувати 50 окремих будинків для несподіваного потомства, витратити тисячі доларів на молюсків, крабів і равликів, не кажучи вже про витрати на усунення пошкоджень будинку від пролитої води через невелику електричну пожежу.

"Мені б хотілося, щоб я не відкрив цей клапан у такий спосіб і не вилив усю цю брудну морську воду на білий килим моїх дітей", — поскаржився батько сімейства.

Зневірившись, Кліффорд почав дзвонити в акваріуми та дослідницькі установи і благати забрати маленьких восьминогів.

"Це дуже велика робота. Багато роботи, емоцій, грошей і часу. Я не знаю, чи були ми повністю готові до якихось із цих проблем, але ми сподіваємося прилаштувати по інших будинках якомога більше малюків. А для тих, які залишаться, придумаємо, як зберегти їм життя і нести відповідальність. Це не конкретний план, але поки що справи в нас йдуть непогано", — наголосив американець.

Попри проблеми, чоловік вважає, що він та його родина отримали дуже цікавий досвід. А ще вони змогли чимало здивувати вчених, оскільки через два місяці після появи половина дитинчат все ще жива, що є напрочуд вищим показником виживаності, ніж у середньому.

"Кожен учений, з яким я спілкуюся, завжди дивується тому факту, що нам вдалося отримати такий високий результат у дитячій ванній", — сказав він.

Що стосується Терренс, то вона все ще жива і проводить свої останні дні або тижні в акваріумі в повній самоті.


"Я полечу в Дубай, а ви будете ховатися в підвалах": Чемпіонка України та донька депутатки образила мешканців Дніпра (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:06

Чемпіонка України з академічного веслування 2017, 2018 та 2019 років Алсу Алєйнікова потрапила у скандал. Вона публічно у своїх соцмережах образила мешканців Дніпра, називавши їх «жебраками» та сказавши, що вони їдять тільки «сало і сосиски». Про це ін...

"Через великий вклад у розвиток": Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства активістки Гандзюк

понеділок, 29 квітень 2024, 21:02

Федерація боксу України (ФБУ) привітала з днем народження колишнього віцепрезидента боксерської організації Владислава Мангера, засудженого за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Як повідомляє "Чемпіон", ФБУ привітала Мангера у своєму офі...