Повний парад планет 2020 триватиме до серпня: Як побачити й чого від нього чекати

Парад планет, який можна спостерігати з 4 липня, триватиме до серпня. З 22 липня в небі помітно Меркурія; Уран і Нептун також беруть участь у параді, але їх не вийде розглянути неозброєним оком, передають Патріоти України.

Як побачити парад планет 2020?

Існує помилкова думка, що під час параду планет небесні тіла вишиковуються в чітку лінію із Землею. Насправді планети перебувають у широкому секторі Сонячної системи: по суті, це всього лише геометричний ефект.

Під час параду 2020 року більшість планет можна побачити неозброєним оком. З 22 липня в небі стане помітним ще й Меркурій, але розглянути його можна тільки ближче до півдня.

Якщо дивитися в небо під ранок, парад планет буде видно над горизонтом. У ясну погоду можна навіть фотографувати всі планети. Однак щоб розглянути Уран і Нептун, потрібен телескоп. У нього також можна побачити і яскраву комету Neowise.

Чого чекати від параду планет: чи є небезпека?

Учені не згодні з думкою про те, що парад планет може мати значний гравітаційний вплив на Землю і Сонце. Астрологи також вважають неправдивими чутки про те, що парад планет 2020 року може спровокувати війни, катаклізми, появу вірусів і пробуджувати вулкани.

Фахівці пояснюють, що паради планет не здатні якимось чином негативно впливати на життя на Землі. Так, рух планет є нормою і усталений дуже давно, а на людину чинити вплив він не може. Саме ж явище параду небесних тіл має лише видовищний характер.

Джерело: Обозреватель

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...