"Повз проходив і перший кинувся у вогонь": У Дрогобичі пожежник допоміг врятувати дітей та господаря палаючої квартири

У місті Дрогобич (Львівська область) 7 лютого сталася пожежа в старому будинку по вулиці імені Грушевського. Про це повідомляє Главк ДСНС України у Львівській області, зазначають Патріоти України.

З вогню врятували дев'ятьох людей (шість дорослих і трьох дітей). Свідком події випадково став пожежник з Трускавця Андрій Фок, у якого був вихідний. Він-то і кинувся на допомогу в перших рядах ‒ ще до прибуття пожежної команди.

"Рятувальники за допомогою висувних сходів врятували із задимленої квартири на 3 поверсі п'ятимісячного немовляти і батьків. Також за допомогою автодрабини з 4 поверху врятовано 2 дітей 9 та 12 років.

Всього на пожежі врятовано 9 осіб, з них 3 дитини. Начальник варти 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Трускавець - Андрій Фок, спілкуючись з колегами-Андрієм Живчиним та Іваном Слуцьким- головними інспекторами Дрогобицького районного управління, помітили як з вікна квартири на третьому поверсі чотириповерхового будинку №44 у Дрогобичі на вулиці Грушевського, йде густий чорний дим. Не гаючи часу, чоловіки кинулися в задимлений будинок і приступили до евакуації людей із задимлених приміщень.

Під час порятунку мешканців будинку Фок почув, що в квартирі, де виникла пожежа, чути стогін людини. Незважаючи на сильне задимлення і високу температуру, Андрій увійшов в палаючу квартиру, де на підлозі виявив чоловіка, якого виніс на сходову клітку. Постраждалим виявився власник квартири", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Як повідомляють рятувальники, 56-річний чоловік отримав 70% опіків шкірного покриву і зараз у важкому стані перебуває в лікарні.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...