Пожежа у коледжі Одеси: Суд відправив під домашній арешт першу підозрювану в трагедії

Київський райсуд Одеси відправив директора коледжу, що згорів, Любов Кочергу під цілодобовий домашній арешт з обов’язковим носінням електронного браслета. Про це повідомляє Думская в Telegram, передають Патріоти України.

Жінці поки інкримінують службову недбалість з тяжкими наслідками. Їй загрожує до 5 років позбавлення волі. Після отримання результатів експертиз їй можуть висунути про підозру ще й за 270 статтею ККУ – порушення правил пожежної безпеки, що передбачає до 8 років в’язниці.

Вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цій будівлі розміщувалися 19 різних організацій, установ. Вже підтверджено загибель унаслідок пожежі 12 людей, постраждали понад 30 осіб. 4 осіб вважаються зниклими безвісти.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються три версії виникнення займання: підпал, аварійна робота електрообладнання та необережне поводження з вогнем.

Готується підозра двом фігурантам. 10 грудня директору коледжу Любові Кочерзі оголосили про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...