Пожежники попереджали: На півдні України після навчальних стрільб загорівся військовий полігон (фото)

Крім українських підрозділів, в навчаннях беруть участь військові країн-членів НАТО, зокрема, США і Великобританії.

На півдні України сталася пожежа на військовому полігоні, де якраз проходили штатні стрільби, повідомляють Патріоти України.

Загорілася суха трава на відкритих ділянках, а звідти полум'я швидко поширилося на сухостій в лісосмузі. Рятувальники попереджали про можливість такого сценарію, оскільки в південних областях стоїть суха спекотна погода і оголошений підвищений рівень пожежної небезпеки.

Як повідомив генеральний штаб Збройних Сил України, зараз пожежа вже локалізована. Для гасіння довелося задіяти спецтехніку і авіацію. Оперативне командування «Південь» підтвердило, що ані військовослужбовці, ані військове майно від вогню не постраждали.

Нагадаємо, на півдні України на військових полігонах в Миколаївській і Одеській областях проходять навчання «Об'єднані зусилля-2020». Крім українських підрозділів, в навчаннях беруть участь військові країн-членів НАТО, зокрема, США і Великобританії. Завдання навчань - ознайомлення зі стандартами Альянсу, закріплення злагодженості дій українських Збройних Сил і армії держав-партнерів.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...