Практично неможливо збити: ​Пентагон провів випробування гіперзвукової ударної ракети AGR-183A

Смертоносна зброя рухатиметься до цілі зі швидкістю, що переверщуватиме вп'ятеро швидкість звуку

Ракета AGR-183A після відділення від бойового літака

Військово-повітряні сили США приступили до тестування нової гіперзвукової ракети AGR-183A (ARRW) під крилом бомбардувальника B-52 Stratofortress. В ході випробувань прототип ракети не відділявся від бомбардувальника, проте інженери виміряли опір повітря і вібрації, яким піддається ракета, повідомляють Патріоти України з посиланням на Бі-бі-сі.

ARRW є одною з двох гіперзвукових ракет, що розробляються за контрактами ВВС. Очікується, що вона буде прийнята на озброєння 2022 року завдяки програмі швидкого прототипування, розробленої Lockheed Martin. Передбачається, що ракета літатиме на швидкостях, що перевищують 5 Маха (5440 км / ч).
В ході випробувань AGR-183A була оснащена двигуном або бойовим зарядом - вона залишалася на кріпленні під крилом. Інженери провели перевірку ракети на аеродинамічні характеристики, опір повітря і визначили, наскільки точно можна буде запустити її з огляду на вібрації крила під час польоту.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...