Прання пакетів і не тільки: ТОП-5 кухонних лайфхаків, які були популярними в СРСР

Зараз на просторах інтернету є безліч різноманітних лайфхаків, які ми активно використовуємо у різноманітних ситуаціях. І в часи СРСР такі теж були. Господині вигадували різноманітні хитрощі, економили кошти та час. Деякі з них просто вражають. Патріоти України пропонують вашій увазі добірку з 5 лайфхаків, які були досить популярними в СРСР.

Використання газет у побуті

Зараз для миття вікон є дуже багато різноманітних ганчірок. А в часи СРСР активно використовували лише одну – газети. З їхньою допомогою можна було натерти вікно до блиску, і навіть не залишалося розводів. Також таким папером обмотували посуд, якщо його кудись треба було переносити, продукти, застеляли сидіння і лавочки.

Прання поліетиленових пакетів

Екологія в той час не була настільки в тренді. Пакети прались скоріше для економії, щоб кожного разу не витрачати гроші на нові.

Солодкі льодяники в ложках

Льодяники з цукрової карамелі – справжній культовий десерт із часів СРСР. Мало хто не знає про спеціальну важку металеву форму з різноманітними фігурками: ведмедиком, зайчиком, півником та багато інших. А ось ті, в кого такого девайсу не було, використовували звичайні столові ложки.

Винні пробки у кришках від каструль

Навіть зараз не в однієї бабусі на кухні можна помітити пробку у кришці від каструлі. Це робили для того, щоб не обпектись гарячим посудом і зайвий раз не брати прихватку чи рушник.

Вирощування чайного гриба

В часи СРСР цим займались усі, хто стежив за своїй здоров'ям. З такого гриба робили різноманітні настоянки і напої. Продукт і зараз досить відомий своїми корисними властивостями і придбати його можна у багатьох магазинах. Сучасна назва напою з чайного гриба – комбуча.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...