Пращур відомого футболіста? Вчені відтворили обличчя середньовічного монаха і дуже здивувалися (фото)

Скелет ченця був знайдений кілька років тому в Британії. Його зберігали в соборі Святого Олбана.

Вчені з Ліверпульського університету імені Джона Мурса відтворили обличчя абата, видатного релігійного діяча в Англії Джона Ветхамстеда. Вони також встановили, що чернець був схожим на колишнього футболіста Манчестер Юнайтед Уейна Руні. Про це повідомляє ресурс IFL science, передають Патріоти України.

Скелет ченця був знайдений кілька років тому в Британії. Його зберігали в соборі Святого Олбана. Сам Ветхамстед жив у XV столітті. Вчені вирішили провести комп'ютерну томографію черепа, щоб реконструювати в цифровому вигляді обличчя абата. Їм це вдалося, але зазначають, що в зображенні можуть бути деякі невідповідності. Це пов'язано з тим, що форма черепа може дати лише обмежене уявлення про те, як м'які тканини, такі як м'язи, жир і шкіра, насправді розташовувалися на обличчі людини.

Середньовічний історик і професор Джеймс Дж. Кларк зібрав дані про ченця і припустив, що той мав червонуватий колір обличчя через проблеми зі здоров'ям. Ці дані також використовували в портреті.

Після отриманого результату роботи багато хто помітив, що обличчя цієї людини схоже на двох інших громадських діячів сучасності: колишнього президента Радянського Союзу Михайла Горбачова і колишнього футболіста Уейна Руні.

Джон Ветхамстед був важливою фігурою в державних справах і грав центральну роль у внутрішніх реформах церкви, просуваючи майнові інтереси абатства і забезпечуючи папські привілеї. З огляду на владу церкви в Англії в той час, цього ченця можна було порівняти з сучасним підкованим політиком.

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...