Працювали на агресора: В Україні викрили схему постачання підприємствами обладнання для флоту Путіна

У Мелітополі працівники територіального управління Державного бюро розслідувань розкрили схему незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення. Кінцевим одержувачем продукції став Військово-морський флот РФ, передають Патріоти України.

Пресслужба ДБР повідомила, що експрацівники одного із підприємств, яке виробляло та експортувало продукцію до РФ, налагодили схему постачання продукції подвійного призначення російському флоту. Вони також створили низку фірм–"прокладок" на території України та Росії.

Слідчі ДБР під час обшуків у приміщеннях Державної митної служби вилучили підготовлене для експорту обладнання і технічну документацію.

На даний момент вирішується питання про арешт вилученого майна. Триває розслідування в кримінальному провадження у ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...