"Працювали" там навіть іноземці: Правоохоронці України та Чехії викрили в Україні call-центри, які ошукали громадян ЄС на майже $2,5 млн

Правоохоронці України та Чехії припинили діяльність міжнародної злочинної організації, яка, за інформацією слідства, ошукала громадян ЄС на майже $2,5 млн. Про це 30 вересня повідомили у пресцентрі Нацполіції, передають Патріоти України.

Жертвами затриманих стали близько 100 громадян Чехії, і це лише задокументовані випадки, ідеться у повідомленні. За інформацією слідства, оборудку у 2023 році організував на території України мешканець Дніпра. До своєї команди долучив жителів кількох регіонів та іноземців, які володіли чеською й іншими мовами для спілкування з потерпілими, розповідають правоохоронці.

Сall-центри працювали у Дніпропетровській, Кіровоградській та Київській областях, повідомляють у Нацполіції. Як стверджують правоохоронці, представники сall-центрів телефонували потерпілим під виглядом працівників банку та повідомляли про злам їхніх рахунків.

Натомість, пропонували тимчасово переказати гроші на інші "безпечні рахунки" або придбати криптовалюту за вигідним курсом, ідеться у повідомленні. За інформацією слідства, під час дзвінків використовували так звану заміну телефонного номера. У такий спосіб у потерпілих складалося враження, що їм телефонують зі служби підтримки банку, розповідають у Нацполіції.

Поліцейські затримали двох громадян Чехії та двох громадянин Молдови, які входили до складу угруповання. Затриманим обрано запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту. 23 вересня 2024 року фігурантів передали до правоохоронних органів Чеської республіки.

Слідчі Нацполіції проводять розслідування за статтею "шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою". Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Рада готує нові обмеження для водіїв: Ось кому доведеться міняти права

понеділок, 30 вересень 2024, 17:56

Схоже, народні обранці не можуть прожити довгий час без того, щоб не робити життя водіїв набагато важчим, передають Патріоти України. І вже найближчим часом в Україні очікується масштабна реформа системи отримання та заміни водійських прав, пише профіл...

Доплата самотнім пенсіонерам в Україні: Хто і як може отримати та який розмір з 1 жовтня

понеділок, 30 вересень 2024, 17:38

Самотні пенсіонери, які потребують стороннього догляду, можуть у жовтні 2024 року оформити щомісячну доплату у сумі 944 грн, передають Патріоти України. Хто має право отримати доплату. Така норма діє відповідно до Закону України Про внесення змін до де...