Працював на ворога: Диверсант ФСБ із Молдови підпалив електропідстанції на півдні Одещини


Диверсант ФСБ із Молдови підпалив електропідстанції на півдні Одещини

Правоохоронці затримали диверсанта російських спецслужб, який підпалив електропідстанції на півдні Одещини.

Дослівно прокуратура: "…громадянину Республіки Молдова повідомлено про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану".

Деталі: За даними слідства, російські спецслужби планували диверсійні акти на об’єктах критичної інфраструктури в Одеській області. До цієї діяльності вони залучили громадянина сусідньої країни, який мав посвідку на постійне проживання в Україні.

В середині квітня 2024 року він вилив 5 каністр із бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій, чим спровокував там пожежі.

Тоді відбулось загоряння силових трансформаторів, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону та понад 14 тисяч абонентів – клієнтів, закладів охорони здоров’я та об’єктів водо-, тепло-, газопостачання.

В результаті пожежі обладнання було знищено, а електропідстанції виведені з ладу.

В якості винагороди за свої "послуги" диверсант розраховував отримати 2 тисячі доларів США, але не встиг – його затримали "по гарячих слідах".

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення і арештував підозрюваного.

Також тривають слідчі дії щодо встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

Людей налякав звук вибуху: У Києві сталась пожежа у супермаркеті "Сільпо"

п’ятниця, 19 липень 2024, 0:30

У Дарницькому районі сталась пожежа в приміщенні супермаркету. Про це 18 липня повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), зазначають Патріоти України. "Всі аварійно-рятувальні служби та «швидка» на місці, проводиться евакуа...

"Я дуже боялася... Я дуже рада, така горда!": Лайма Вайкуле розповіла, чому заспівала українською мовою (відео)

четвер, 18 липень 2024, 23:15

Латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка з юності будувала кар'єру в Москві, але послідовно з 2014 року засуджувала російську агресію проти України і відмітила всі пропозиції та чималі гонорари з'їздити в окупований Крим. Цьогоріч готується заспівати укр...