Працював на ворога: СБУ затримала хакера, який налагодив окупантам мобільний зв'язок в Україні (фото)

У Дніпрі СБУ затримала місцевого жителя, який під час війни вирішив допомагати російській армії. Хакер організував канал зв'язку, щоби ворожі спецслужби могли дзвонити з Росії в Україну, приховуючи номер телефону. Такою IP-телефонією ворог активно користувався, передають Патріоти України.

Як встановила СБУ, каналом зв'язку щодня здійснювалося понад тисячу дзвінків, передові групи російських загарбників отримували накази від командування, куратори в Росії тримали зв'язок зі своїми агентами в Україні.

Крім того, канал IP-телефонії був задіяний у ворожих інформаційно-психологічних спецопераціях. Через нього українським силовикам, правоохоронцям, держслужбовцям надходили SMS із пропозиціями здатися та перейти на бік окупантів.
Наразі колаборанта заарештовано, обладнання вилучено, канал зв'язку ліквідовано. Громадянину загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі за участь у веденні агресивної війни (ч. 1 ст. 437 КК України).

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...

Відключення можуть тривати 18 годин: Експерт назвав умови, за яких взимку буде катастрофа

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:45

Цієї зими навряд чи вдасться уникнути відключень світла в Україні. Якщо температура повітря буде нижче нуля, то тривалість вимкнень може тривати 8-10 годин на день, а якщо буде -10 - то по 18 годин. Про це сказав керівник програми "Енергетика" Україн...