Працював на ворога: СБУ затримала російського диверсанта, який підпалював енергооб’єкти у Черкаській області

Служба безпеки затримала диверсанта, який за завданням розвідки РФ підпалив енергетичні об’єкти у Черкаській області, передають Патріоти України.

Він намагався знищити вісім електропідстанцій та одну релейну шафу в Уманському районі, щоб знеструмити більшу частину громади та заблокувати залізничний рух.

За даними слідства, зловмисником виявився 20-річний місцевий житель, який шукав "легких грошей" в інтернеті. Спочатку він визначив локації енергооб’єктів та підготував знаряддя для злочину. Потім він зламував трансформаторні підстанції, заливав бензином обладнання та підпалював його. За виконання завдання спецслужба РФ обіцяла йому гроші, які мали надходити на його банківську картку.

Співробітники СБУ затримали диверсанта "на гарячому" під час спроби знищити черговий енергооб’єкт. У нього знайшли каністру з бензином та мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Зловмиснику оголошено підозру за статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 194-1 (умисне пошкодження об’єктів електроенергетики).

Він перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Франції за лічені години до відкриття Олімпіади диверсії на залізниці паралізували рух потягів країною

п’ятниця, 26 липень 2024, 14:20

Французький оператор швидкісних поїздів SNCF призупинив рух на більшій частині території країни. Причина – за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор на залізниці сталися диверсії, пише Financial Times, передають Патріоти України. "Пожежі...

Ще один удар по кишені! В Україні стрімко здорожчає популярний продукт - у чому причина

п’ятниця, 26 липень 2024, 12:00

Спека влітку 2024 року негативно впливає на продуктивність корів і забезпечення їх кормами, що призводить до зростання цін на молоко, передають Патріоти України. За прогнозами, до 1 серпня закупівельна ціна молока екстра ґатунку може підвищитися на 5,7...