Працівники Чорнобильського заповіднику показали кумедний епізод з життя табуну коней Пржевальського

Ці дивовижні тварини впродовж всієї історії популяції на посткатастрофних землях Чорнобильського радіаційно-екологічний біосферного заповіднику демонструють дива витривалості та адаптації. Однак інколи і вони потрапляють у глухий кут. Причому виявляють емоції дуже схожі на людські, що викликає неабияку симпатію до цих милих створінь. Ось і цього разу, чорнобильські коні у своїх мандрівках дійшли до каналу і зупинилися. Що сталося? - По колодах над ровом можуть пройти хіба рисі на м’яких лапах чи якісь інші тварини, що вміють балансувати. Копитні на таке нездатні. Навіть дикі пржевальці.

Зате вони вміють прудко бігати й обходити перешкоди при потребі. А зараз – відпочинок, привал, - підкреслили в заповіднику.


Довідково, Кінь Пржева́льського (Equus ferus przewalskii) — підвид дикого коня, що донедавна розглядався як самостійний вид Equus przewalskii.

  • Названий на честь свого першовідкривача — мандрівника Миколи Пржевальського.
  • У XX столітті був винищений у природному середовищі, але зберігся в зоопарках, після чого відбулася його реінтродукція у природу.
  • Наразі це єдиний вид власне диких коней, що існує на волі, а також єдиний представник ряду Конеподібних у дикій фауні України (акліматизовані табуни у Чорнобильській зоні відчуження).

Не привід для "побєдобєсія": Історик пояснив, чому світ не святкує 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 14:50

Великою Вітчизняною війну назвали тоді, коли Німеччина напала на Радянський Союз. У межах великої Другої Світової війни, яка почалася 1 вересня 1939 року з нападу гітлерівської Німеччини та сталінської Росії на Польщу, розпочалася Друга Світова війна, ...

Оце так! Росіяни зніматимуть "Орел і Решка" в окупованому Маріуполі - українська продюсерка пригрозила судом

четвер, 9 травень 2024, 14:44

Путіністка Анастасія Івлєєва, яка з 2017 року була ведучою українського російськомовного шоу "Орел і Решка", анонсувала зйомки проєкту на окупованих Росією українських територіях. Про це повідомляє російський телеграм-канал "Можем объяснить". Скандальн...