Працівники з високими зарплатами можуть отримати бронь від мобілізації уже восени: Нардеп озвучив прогноз

У жовтні-листопаді 2024 року в Україні планують запровадити економічне бронювання для працівників тих підприємств, які не підпадають під критерії критично важливих для економіки. Бронь можуть отримати фахівці із високими зарплатами. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на інформацію, озвучену представниками Міністерства економіки на засіданні профільного комітету Верховної Ради, передають Патріоти України.

За його словами, остаточне рішення щодо моделі економічного бронювання ще не ухвалене, оскільки з цього приводу має висловити позицію вище політичне керівництво.

Як відомо, одна з моделей передбачає, що для бронювання працівник повинен заробляти не менш ніж 34 500–35 000 гривень на місяць. Це має стимулювати роботодавців легалізувати зарплати та вивести їх з "тіні", що позитивно вплине на економіку країни.

Ярослав Железняк зауважив, що за консервативними розрахунками, впровадження такого механізму може додати до бюджету 40 мільярдів гривень на рік. Але для реалізації цієї ініціативи необхідно запровадити місячну звітність щодо податків на заробітну плату, щоб контролювати надходження до бюджету та ефективність цього механізму.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...