"Прати виріб при температурі 30 градусів": Гучний скандал розгорівся через бірки для новонароджених у лікарні Нововолинська (фото)

Бирочки стилізовані під етикетку для одягу, і містять символи по догляду і пранням за "виробом".

В акушерсько-гінекологічному відділенні Нововолинської центральної міськлікарні новонародженим почали давати бирки з незвичайним дизайном. Бирочки стилізовані під етикетку для одягу. Про це повідомляється на сторінці лікарні в Facebook, передають Патріоти України.

На бирках написані стандартні дані - ім'я дитини, зріст, вага, дата й час народження. Але крім цього там додали "склад" дитини - 50% мама, 50% тато. А також спеціальні символи, які використовуються на бирках для одягу - не прасувати, не вижимати, не вибілювати, заборонена хімчистка. Прати "виріб" можна при температурі 30 градусів.

"Як це мило, правда? Зроблено з любов'ю. Ми вдосконалюємося для вас!",- йдеться в повідомленні.

Утім, новий дизайн бирок для новонароджених викликав як підтримку ідеї, так і обурення в соціальних мережах.

Зокрема, голова секретаріату депутатського об'єднання "Захист прав дитини - пріоритет держави" Людмила Волинець зазначила, що не сприймає таке ставлення до народження людини. "І де ж повага до дитини? Або до її батьків? Про які права дитини тут йдеться?", - написала вона.

У коментарях до посту думки розділилися - частина користувачів соцмережі підтримала ідею з такими бирками, інші ж розкритикували їх.

Ті, хто не згоден з таким креативом зазначали, що не всі діти народжуються в повних сім'ях, а також критикували невдале рішення асоціювати дитину з річчю. Тому радили в пологовому будинку використовувати краще нейтральні бирки.

"Жесть. Крім знаків - вони подумали про те, якій кількості жінок буде боляче читати ось це "50% тато", при тому, що тато давно зник далеко?", - пише Ольга Левченко.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...