Права і техпаспорт більше не треба? Українським водіям готують "сюрприз"

Українці зможуть створювати і використовувати електронні водійські посвідчення і техпаспорти через мобільний додаток у листопаді. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, передають Патріоти України.

"Електронні посвідчення водія і електронні техпаспорти - в листопаді", - сказав Гончаров. За його словами, через відповідний додаток - "Дія", який розробляється Мінцифрою, за участю, в тому числі і МВС, можна буде сформувати електронний образ кожного з цих документів, завантажити їх собі на телефон, і при зупинці транспортного засобу поліцейським пред'являти не пластикове посвідчення, які продовжують залишатися чинними, а їх електронний відповідник.

"З урахуванням того, що живемо у час сучасних технологій, ми спільно з Міністерством цифрової трансформації вирішили, що такі можливості можна запровадити і в частині ідентифікації водія, і в частині права керування транспортним засобом", - уточнив Гончаров.

За його словами, реєстрація буде дуже простою: все можна зробити онлайн, не виходячи з дому. "Єдине, що зауважу: для того, щоб згенерувати електронне посвідчення водія, в наших базах даних повинна бути ваше електронне відцифроване зображення обличчя. Тож, якщо у людини радянське посвідчення водія, - на жаль, бо у вас немає актуального цифрового образу обличчя. Бо сервіс в першу чергу перевірятиме, чи є можливість згенерувати таке посвідчення водія", - пояснив заступник міністра.

Водночас він зауважив, що такі електронні посвідчення будуть чинними лише в Україні. Якщо людина збирається подорожувати до Європи, треба буде брати з собою пластикове посвідчення, інакше можуть бути проблеми з представниками влади інших країн.

"Це не буде виключно електронне посвідчення водія, це буде доповнення до вже виданого посвідчення водія. Це є електронним витягом з реєстру", - поінформував Гончаров. Він уточнив, що користування електронними посвідченнями буде добровільним, і впровадження цього не коштуватимє державі жодної гривні.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...