Правнуки зробили подарунок: Єлизавета II та принц Філіпп відзначають 73-ту річницю з дня весілля

Пара познайомилася в 1934 році, але почуття між ними виникли тільки через п'ять років.

20 листопада королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік принц Філіп відзначають 73-у річницю з дня свого весілля. З нагоди важливої дати Букінгемський палац представив новий знімок подружжя. На фотографії, опублікованій в Instagram королівської сім'ї, пара зображена з особливим подарунком - листівкою, зробленою їх правнуками: 7-річним Джорджем, 5-річною Шарлоттою та 2-річним Луї, повідомляють Патріоти України.

94-річна Єлизавета та 99-річний Філіп сидять на дивані та розглядають саморобний презент, на якому зображена цифра 73. Поруч на столику лежать інші вітальні листівки, які надіслали доброзичливці.

Пара познайомилася в 1934 році, але почуття між ними виникли тільки через п'ять років. Напередодні весілля з тоді ще принцесою Єлизаветою Філіп отримав титул герцога Единбурзького.

Саме одруження відбулося у Вестмінстерському абатстві, 20 листопада 1947 року. Для церемонії Єлизавета тоді обрала сукню дизайнера Нормана Хартнелла, який при його створенні надихнувся знаменитою картиною Боттічеллі "Прімавера".

Сьогодні союз королеви Єлизавети II та принца Філіпа вважається найміцнішим та найтривалішим серед усіх британських монархів. У подружжя четверо дітей, вісім онуків та вісім правнуків.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...