Право, а не обов'язок: У Раді обговорюють суперечливі норми в законопроєкті про мобілізацію

У законопроєкті про мобілізацію загалом 4195 правок. На засіданні Комітету ВР з питань нацбезпеки, яке відбулося 27 лютого, вирішили розбити їх на основні блоки і працювати з ними. Про це заявив секретар Комітету нардеп Роман Костенко в коментарі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, багато правок збігаються за формою і по суті. "Тому сьогодні комітет поблочно ухвалював рішення за окремими напрямами. А надалі, розуміючи фінальне рішення, будемо або враховувати, або не враховувати поправки, які внесли народні депутати. Сьогодні ми пройшли лише частину з цих блоків", — розповів він.

Крім того, Костенко заявив, що Комітет не підтримав норму про те, щоб суди обмежували права людей. Йдеться, звісно, про блокування рахунків і обмеження права виїзду за кордон. Але голосування ще попереднє, а тому всі норми дискусійні.

За словами Костенка, багато депутатів вважають, що в чинному законодавстві вже передбачено штрафи за невиконання обов'язків щодо мобілізації. Їх можна просто збільшити, а не вводити додаткові санкції.

Крім того, за словами секретаря, не ухвалено рішення про те, щоб консульства обмежували послуги для українців в інших країнах. Але це питання ще буде обговорюватися.

Також Костенко заявив, що обговорювалося питання функціонування електронного кабінету. Так, Комітет проголосував за те, щоб реєстрація там була правом, а не обов'язком.

"Також порушувалося питання про електронні повістки і було вирішено, що електронних повісток бути не повинно. Але є варіант, що вони будуть надходити тільки тим, хто зареєстрував собі електронний кабінет, тому що така особа сама обрала відповідну форму комунікації з ТЦК. Крім того, обговорювали права поліції і ТЦК за процедурою видачі повісток", — сказав Костенко. У матеріалі йдеться, що Комітет розглядатиме правки щонайменше до кінця тижня.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...