Правоохоронці почали розслідування щодо семінарів Арестовича. Консультант широкого профілю може сісти на 2-3 роки

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо заяви на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича після його скандального висловлення про жінок.

Зокрема, на своїх закритих "психологічних семінарах" він назвав жінок "істотами", яких "хочеться душити. Про це повідомила народна депутатка від "Голосу" Інна Совсун у Facebook.

Тепер поліція проводитиме розслідування, каже депутатка. Окрім того, справу скерували до Київської міської прокуратури.

"Якщо справу доведуть до логічного завершення, це буде важливий для України прецедент, доказ, коли закон один для всіх, і безкарність - більше не норма", - переконана депутатка.

Нацполіція у відповіді на запит зазначила, що відомості внесли до ЄРДР через ознаки правопорушення за статтею ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість і дискримінацію.

Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або штраф.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...