Православний захисник України від московсько-ординської навали Марків отримав орден від предстоятеля ПЦУ (фото, відео)

Нацгвардієць Віталій Марків, якого повністю виправдали та звільнили з італійської в'язниці, отримав високу нагороду Православної церкви України - орден Архістратига Михаїла. Високу нагороду у вівторок, 10 листопада, вручив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайті МВС.

Хочемо відзначити вас цією високою церковною нагородою - орденом святого Архистратига Михаїла, який стоїть на чолі небесного воїнства. Україна має достойних воїнів, які борються за нашу територіальну цілісність і незалежність. Завдяки нашим зусиллям Україна стане сильною демократичною правовою державою, - сказав Епіфаній.

Марків, зі свого боку, подякував за нагороду й підтримку:

Усвідомлення того, що ПЦУ також підтримує мене та моїх побратимів, надало наснаги та волі не здаватися. Від українського народу, української діаспори не тільки в Італії, а й у всьому світі, постійно надходили листи. Ми розуміли, що це буде непроста боротьба, що це важливо для всієї України. Ми показали, що не залишаємо своїх і готові боротися.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко наголосив, що Марків серед тих, хто першим записався в добровольчий батальйон ім. Кульчицького та в березні 2014-го пішов захищати країну в найгарячіші тоді точки, після чого два місяці був під постійними обстрілами.

Він провів 1222 дні за ґратами в Італії, і це тільки укріпило його віру в Господа, у те, що справедливість є і за неї треба боротися, - сказав Геращенко.

Марків також заявив, що планує продовжити службу в Національній гвардії.

Я ніколи не припиняв служити. Для мене військова служба не тільки обов`язок як громадянина, але і як чоловіка. У житті не вибираєш тільки матір і батьківщину.

Герой України Сергій Кульчицький на своєму прикладі показав мені та моїм побратимам, що таке бойовий генерал, він першим очолив нас, розуміючи, що в нас не було жодної професійної підтримки, але ми горіли бажанням захищати Україну. Ми поклялися , що доведемо справу до кінця - Україна залишиться єдиною, це справа честі, - сказав український воїн.

Митрополит Епіфаній разом із Марківим і Геращенком оглянули стіну пам'яті, розміщену на зовнішньому мурі Михайлівського собору, і поставили в православному храмі свічки на пам'ять про загиблих захисників України.


Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.