Правильно обрати домашнього мурлику: Які породи кішок найласкавіші та найспокійніші

Регдол

Беручи додому кота, ми часто хочемо, щоби він був ласкавим та спокійним, любив сидіти на руках і багато мурчав. Гарантувати це не вдасться нікому. Кожен кіт – особистість зі своїм характером, який треба поважати і враховувати. Але деякі породи більш схильні до ласкавості, тож ймовірність отримати кошеня з потрібними вам звичками тут буде вища.

Регдол

Цих блакитнооких пухнастиків спеціально вивели для того, щоби носити на руках. Якщо підняти регдола, у кота рефлекторно знизиться м’язовий тонус і він розслабиться і вмоститься зручніше. На додачу представники цієї породи чудово ладять з дітьми.

Персидський кіт

Найбільше представники породи славляться своєю флегматичністю. Вони рідко бігають та кричать, а їхнім улюбленим заняттям є лежати на дивані і спостерігати за життям в домі. Персу буде приємно, якщо в цей час поруч із ним буде його людина.

Британська короткошерста

Плюшеві щокастики вражають людей, погано з ними знайомих, своїм почуттям власної гідності. Вони ходять по дому, наче королі по замку, і не схильні до надмірних пустощів. Ластитись британець буде лише до тих, кого обрав сам, але вкладе у це всю свою велику душу.

Бірманська кішка

Бірми є далекими родичами сіамських котів, але без їхнього запального темпераменту. Це дуже товариська порода, яка буде рада компанії не тільки людей, але й інших тварин. А ще такі коти добре переносять дитячі пустощі.

Екзот

Цю породу вивели методом схрещування персидської кішки з американською короткошерстою. Вийшли дуже розумні котики, більш активні за своїх перських предків, але не менш ласкаві. Це спокійна порода, яка з радістю складе компанію своєму власнику будь-де.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...