Предстоятель ПЦУ Епіфаній у Софії Київській презентував Рукописну Біблію, котру робили десятки тисяч вірян

Боже слово має велику силу. Воно здатне не лише навертати людину на шлях істини, але й допомагає єднатися у спільній праці, вибудовує містки довіри та взаєморозуміння поміж людьми. Про це у своєму фейсбуці написав предстоятель Православної церкви України Епіфаній та повідомив, що 7 червня відбулась презентація Рукописної Біблії, яка стала наочною ілюстрацією цього єднання, зазначають Патріоти України.

«Понад 30 тисяч українців – представників різних конфесій – упродовж двох років від руки переписували Книгу книг. Православні, представники католицьких і протестантських церков об’єдналися навколо Божого слова, навколо спільної мети – створення пам’ятної української рукописної Біблії. Вона стала матеріальним втіленням спільного прагнення розбудовувати на духовних засадах єдину Україну, яку дехто намагається штучно розділити», – заявив митрополит.

Кожному учаснику випала честь власною рукою вписати до книги один із біблійних віршів. Митрополит нагадав, що у текстах Священного писання міститься невичерпне джерело мудрості, життєвих настанов і порад. Важливо вміти їх побачити та зрозуміти.

«І назвав Бог світло днем, темряву ніччю. І був вечір, і був ранок: день перший» (Бут. 1: 5), – саме ці слова були вписані до Рукописної Біблії мною. Вони ж можуть стати орієнтиром для людини, яка стоїть перед певним вибором, сумнівається і шукає підказок. Справді, наскільки важливо називати речі своїми іменами, відрізняти світло від темряви та мати правильні орієнтири. Ці орієнтири завжди можна віднайти у Біблії», – нагадав предстоятель Помісної церкви.

Він переконаний що для кожного християнина Біблія є духовною Конституцією – незмінним законом і дороговказом на всі часи. Вона виводить людину на шлях любові й істини, відповідає на вічні питання буття, виховує і навчає.

«Читайте Біблію, шукайте відповіді на свої запитання та пам’ятайте, що треба не просто знати Священне Писання, але втілювати у життя істини, дані нам Богом. Нехай Господь благословляє усіх нас. А слово Боже – нехай буде зерном, від якого душі наші дають багатий плід», – дав пораду Епіфаній.

Започаткувало Рукописну Біблію Українське біблійне товариство разом із Всеукраїнською Радою Церков три роки тому. Стартувала акція, а за основу брали переклад Біблії Івана Огієнка, у столичному Палаці спорту 2 червня 2018-го. Перші рядки в ній вписали глави, єпископи та представники церков православного, католицького та протестантського віросповідання.

Загалом до створення рукописної Біблії долучились 32 тисячі учасників – стільки, скільки є віршів у Святому Письмі.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...